Great Fen Visitor Center

The project’s aim is to record the human passage and what endures of his work as the time goes by. The Great Fen Visitor Centre is envisioned as a port opened towards the land and water habitat, which entitles to be explored and understood. The port is an element of stability that opens towards the unknown: the water. The port is a reassuring and welcoming space, but also a place of trust and transformation. The landing facility gives a distinctive character to the project. The facility will be water based or land based depending on various factors as the seasons, the water level and the stage of the project of restoration of the Great Fen. The new Great Fen Visitor Centre consists of three main buildings: the courtyard, the visitors building and the service building.